Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ "ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ" ΝΗΣΑΚΙΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΙΑ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ!!!


Γράφει ο Αθανάσιος Τσόκας

Μαθηματικός - Ερευνητής

 

Αγαπημένοι μου Φίλοι!!!

Τα ¨Διαπόντια νησάκια" (3 νησάκια και 9 βραχονησίδες, Βορειοδυτικά της Κέρκυρας), πέραν της μαγευτικής ομορφιάς τους, είναι νησιά με τεράστια Εθνική

σημασία!!!. Και οι λόγοι είναι οι εξής :

Η τότε Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή ήλθε σε συμφωνία με τους Αλβανούς και οριοθετήθηκε η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (η ΑΟΖ) του Ιονίου πελάγους, μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα "Διαπόντια νησάκια" έχουν ΑΟΖ (σύμφωνα με το Διεθνές δίκαιο της θάλασσας)!!!.

Όμως η συμφωνία αυτή (μετά από παρέμβαση της Τουρκίας προς την Αλβανία), πήγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας, όπου και ακυρώθηκε!!!

Βλέπετε, Φίλοι μου, οι Τούρκοι δεν παραδέχονται ότι τα νησιά έχουν ΑΟΖ , γιατί αυτό δεν του συμφέρει!!!

Και πιο πολύ δεν τους συμφέρει να έχουν ΑΟΖ το Καστελόριζο

και το κοντινό νησάκι, η Στρογγύλη!!!. Γιατί, χάρις στην ΑΟΖ του Καστελόριζου και την ΑΟΖ της Στρογγύλης, η Ελληνική ΑΟΖ είναι τεράστια και εφάπτεται της Κυπριακής ΑΟΖ, ενώ η Τουρκική ΑΟΖ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο είναι πολύ μικρή!!!.

Σήμερα, Αγαπημένοι μου Φίλοι, η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους Αλβανούς για να οριοθετηθεί ξανά η ΑΟΖ Ελλάδας-Αλβανίας, στο Ιόνιο πέλαγος!!!

Τα Αλβανικά ΜΜΕ μαζί τους και οι Τούρκοι (τα δικά μας ΜΜΕ αποσιωπούν το θέμα), ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ, γιατί στις διαπραγματεύσεις (που είναι σχεδόν προς το τέλος τους), για την οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδας-Αλβανίας, ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ , οι ΑΟΖ των Διαπόντιων νησιών!!!.

Εάν, Φίλοι μου, επιτευχθεί τελικά συμφωνία και οριοθετηθεί η ΑΟΖ Ελλάδας-Αλβανίας, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ΑΟΖ των

Διοπόντιων νησιών, τότε οι Τούρκοι θα καταπιαστούν από αυτό και στην οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου θα μας πούνε : Ε, κύριοι, όπως με την οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδας-Αλβανίας, ΔΕΝ ΛΑΒΑΤΕ ΥΠΟΨΗ τις ΑΟΖ των Διαπόντιων νησιών, έτσι δεν θα λάβετε υπόψη και τις ΑΟΖ Καστελόριζου και Στρογγύλης!!!

Εάν, Φίλοι μου Αγαπημένοι, η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, στην προκειμένη περίπτωση αγνοήσει ότι τα Διαπόντια νησιά μας έχουν ΑΟΖ,και προχωρήσει σε τελική συμφωνία, θα έχει διαπράξει Εθνική προδοσία, για τους λόγους που παραπάνω σας εξήγησα!!!

Τέλος, εάν ξεπουλήσει και το όνομα της Μακεδονίας μας, θα έχει διαπράξει και μια δεύτερη Εθνική προδοσία!!!

Όμως, Φίλοι μου :

Το δις προδίδειν την Πατρίδα, εσχάτη προδοσία εστί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.