Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Οικονομικό άρθρο


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Από τον:
 Θανάση Τσόκα
Μαθηματικό - Ερευνητή

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Κατανοώ πλήρως, τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, στις συνομιλίες σας με την Τρόϊκα.
Επίσης κατανοώ πλήρως, τις αγωνιώδεις προσπάθειες που καταβάλετε, ώστε το 2012 να υπάρξει για πρώτη φορά, μετά από πολλά – πολλά χρόνια ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ, όπου τα ΕΣΟΔΑ του κράτους να είναι περισσότερα από τα ΕΞΟΔΑ (που χρειάζεται για τις εσωτερικές του ανάγκες).
Αυτό όμως που δεν κατανοώ και δεν μπορεί να συλλάβει ο νους μου, είναι το επικίνδυνο φοροεισπρακτικό αμόκ, που σας έχει καταλάβει το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργήσετε φόβο και τρόμο στον Ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στους οικονομικά ασθενέστερους Έλληνες πολίτες.
Και έχω μείνει έκπληκτος και εμβρόντητος Υπουργέ μου, το πώς εσείς με το τόσο υψηλό βαθμό ευφυΐας, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ από ένα εργαζόμενο, που η ηλικία του κυμαίνεται μεταξύ 30 και 65 ετών και έχει μηνιαίες καθαρές αποδοχές 500 € (δηλαδή, ετήσιο καθαρό εισόδημα: 6.000 €) ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΟΡΟ 100 € !!!
Με αυτή σας την ενέργεια, κύριε Υπουργέ, δίνετε την εντύπωση, ότι πάτε να βγάλετε από τη μύγα ξύγκι !! Αυτό όμως, δεν συνάδει με την Πολιτική σας ευφυΐα!, η οποία είναι δεδομένη, και δεν αμφισβητείται από τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
Όμως, αυτό, που τελευταία συζητείται και αμφισβητείται έντονα είναι, η κοινωνική και η εθνική ευαισθησία σας, κύριε Υπουργέ!!
Γιατί, εύκολα, μπορεί να σας κατηγορήσει κάποιος για κοινωνική αναλγησία, αφού η δαγκάνα της φορολογικής σας καταιγίδας, πιάνει και τους ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ συμπολίτες μας, μιάς και τους καταργείτε την ΕΙΔΙΚΗ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ των 2.400 €, που είχαν μέχρι σήμερα!
Επίσης, εύκολα Υπουργέ μου, μπορεί να σας κατηγορήσει κάποιος για Εθνική αδιαφορία πάνω στο σοβαρό πρόβλημα της υπογεννητικότητας το οποίο το επιδεινώνετε ακόμη περισσότερο, αφού κτυπάτε αλύπητα τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, χωρίς να βάζετε έστω ένα εισοδηματικό μπλαφόν για τις οικογένειες αυτές, με αποτέλεσμα σε μερικές δεκαετίες οι Έλληνες να είναι μειοψηφία μέσα στην ίδια τους τη χώρα!!!
Υπουργέ μου
Επειδή το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και επειδή το κοινωνικό τσουνάμι, έρχεται ορμητικό και θα συμπαρασύρει ότι βρει μπροστά του, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα μας, ΚΑΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ προς το Αξιοσέβαστο πρόσωπό σας και στηριζόμενος εις την υψηλοτάτου βαθμού ευφυΐα σας, ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΚ, αλλά προς την άλλη μεριά.
Συγκεκριμένα:
·               Εδώ και τώρα, να προχωρήσετε κατά 50% σε μείωση της Βουλευτικής αποζημίωσης (που να έχει προσωρινό χαρακτήρα, μέχρι ότου η οικονομία μας, μπει σε τροχιά ανάκαμψης).
·               Εδώ και τώρα με απλή νομοθετική ρύθμιση να προχωρήσετε σε μείωση του αριθμού των Βουλευτών από 300 σε 200 (αυτή η ρύθμιση να είναι μόνιμη).
·               Εδώ και τώρα οι κ.κ. Υπουργοί και Υφυπουργοί να μειώσουν κατά 50% τους μετακλητούς υπαλλήλους και συμβούλους τους και οι υπερωρίες τους να μη υπερβαίνουν το 50% του βασικού μισθού τους.
·               Εδώ και τώρα να μειώσετε κατά 50% τις επιχορηγήσεις προς τα κόμματα.
·               Εδώ και τώρα να προχωρήσετε σε νομοθετική ρύθμιση, με την οποίαν οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές: Δικαστών, Περιφερειαρχών, Γενικών Γραμματέων, Διοικητών Οργανισμών και Νοσοκομείων, να μην ξεπερνούν τις 3.000 € (Η ρύθμιση να είναι προσωρινή).
·               Εδώ και τώρα, ο Αξιότιμος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να αποδεχθεί μείωση των αποδοχών του κατά 50% (Μείωση προσωρινή).
·               Εδώ και τώρα, να καταργήσετε τους διπλοθεσίτες και πολυθεσίτες (Δημοσιογράφους, Δικηγόρους κ.λ.π.).
·               Εδώ και τώρα, ο Πρωθυπουργός κος Παπανδρέου να ανακοινώσει την καθήλωση του πρωθυπουργικού αεροπλάνου στο έδαφος (για συμβολικούς λόγους).
·               Εδώ και τώρα, να απαγορευθεί σε συνταξιούχους συμπολίτες μας να κάνουν άλλη δουλειά (γιατί δεν μπορεί να στερούν από ένα εκατομμύριο άνεργους συνανθρώπους μας, θέσεις εργασίας).
·               Εδώ και τώρα να ρυθμιστεί νομοθετικά, ώστε οι πρώην Βουλευτές να παίρνουν μία σύνταξη. (Ή τη βουλευτική ή τη σύνταξη του ταμείου τους).
·               Εδώ και τώρα να χτυπηθεί επί τέλους η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή!!. Εκτός από το ΣΔΟΕ, να δημιουργηθεί σώμα κινούμενων φοροελεγκτών – ΡΑΜΠΟ, που θα έχουν μοναδικό σκοπό τον έλεγχο έκδοσης αποδείξεων, τιμολογίων και Εργοσήμων. Οι φοροελεγκτές (Ράμπο), να περιφέρονται στους εμπορικούς δρόμους των πόλεων, στις εθνικές οδούς και στους κάμπους όπου η μαύρη εργασία των αλλοδαπών οργιάζει και το ΕΡΓΟΣΗΜΟ που πρόσφατα νομοθετήθηκε, ΔΕΝ αποδίδεται!!!
·               Εδώ και τώρα δώστε στη δημοσιότητα τη λίστα των 3.800 οφειλετών του Δημοσίου, έκαστος των οποίων οφείλει πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ και ξεκινήστε αμέσως την είσπραξη των εν λόγω οφειλών, οι οποίες είναι εισπράξιμες, κατά δημόσια δήλωση, του πρώην Υφυπουργού Οικονομικών κου Κουσελά.
Τέλος:
·               Εδώ και τώρα πρέπει να πείσετε τους προμηθευτές προϊόντων και τις πολυεθνικές εταιρείες, να μειώσουν τις τιμές τους, αφού από την πλευρά σας μειώσατε τόσο δραματικά τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών.
Υπουργέ μου
Κάνοντας αυτή τη δημόσια παρέμβασή μου, θέλω να σας τονίσω τα εξής: Από τη μια μεριά, πήρατε ΜΕΤΡΑ ΣΟΚ που πλήττουν βάναυσα τα μεσαία και τα οικονομικώς χαμηλότερα στρώματα Πολιτών πρέπει όμως και από την άλλη μεριά (για να εκτονώσετε τη λαϊκή οργή) να πάρετε ΜΕΤΡΑ ΣΟΚ σαν και αυτά που παραπάνω, σας απαρίθμησα. Εάν δεν το πράξετε, είμαι βέβαιος, ότι σύσσωμος ο Ελληνικός λαός με μια φωνή θα σας πει:
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !
ΚΑΙ
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.